Назад

Иракска парламентарна делегация посети БТПП







 

В БТПП се проведе среща с представители на Иракския парламент. От иракска страна взеха участие Шейх д-р Хумам Хамоди – председател на Комисията по международни отношения на Парламента на Република Ирак, Адела Салем -    народен представител, Рафеа Aл-Aзеуи – народен представител, Мохамед Алока – народен представител, Aркан Зебаре – народен представител и Aли Aл – Шурфани. От българска страна участваха Цветан Симеонов, председател на БТПП, Янчо Янев, председател на Хасковската ТПП и Йосиф Аврамов, член на управителния съвет на БТПП. 
 
Срещата бе открита от Цветан Симеонов с кратко представяне на икономическата ситуация в България и възможностите за инвестиране в страната. България е страна с висока степен на толерантност към всички религии и също така е извор на стабилност на балканите. България е страната с най – ниски данъци в ЕС, 10% върху печалбата на фирмите и доходите на физически лица. В страната успешно функционира валутен борд, с който се избягва валутния риск за фирмите при сключване на сделки.
 
Изказване отправи и Янчо Янев като посочи по – интересните сектори за инвестиции от взаимен интерес между България и Ирак: производство на електродвигатели, помпи за напояване в селското стопанство, торове, слънчогледово олио, фуражи и др. 
 
В хода на разговорите бе постигната договореност при получаване на запитвания от иракски фирми, БТПП съвместно с Посолството на Ирак в София да разпространява информацията до заинтересованите български фирми и предприемачи.
 

07.12.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад