Назад

БТПП посрещна китайска делегация







 

БТПП посрещна китайска делегация от град Шенджън, провинция Гуандун, Южен Китай, една от най-успешните Специални икономически зони в Китай.

Форумът беше открит от  председателя на БТПП  Цветан Симеонов. Той приветства гостите, представи дейностите на БТПП и заяви, че Българска търговско-промишлена палата се стреми да бъде партньор в сътрудничеството с всички страни и континенти. Ето защо потенциалните партньори от Китай са добре дошли в Палатата. Търговията с Китай нараства прогресивно, а България остава най-близката граница на Азия с ЕС. Цветан Симеонов изрази своите очаквания - тази среща да развие двустранните отношения между страните.

Шанг Сипинг, заместник-кмет на град Шенджън, благодари за срещата, която ще способства за насърчаване на сътрудничеството между България и Китай. Той представи град Шенджън  - един от най-бързо развиващите се градове в света,  център за чуждестранни инвестиции и седалище на множество високотехнологични компании.

Председателят на БТПП благодари на Посолството и Търговския отдел към  Посолството на Китайската Народна Република за доброто дългогодишно сътрудничество, като изрази готовност БТПП да организира бизнес делегация до провинция Гуандун.

Форумът продължи с презентацията на Георги Алипиев – експерт в Българска агенция за инвестиции, който запозна гостите с инвестиционния климат в България. Подчертани бяха предимствата за инвестиции в нашата страна – политическата стабилност, най-ниските данъци в ЕС и най-ниските разходи за работна сила, доброто  географско положение.

Валери Андреев – изпълнителен директор на Национална компания „Индустриални зони“, сподели своите впечатления от развитието на икономическите отношения между България и Китай. Той представи 8-те проекта, които компанията разработва – трите дейставщи индустриални зони – Русе, Видин и Свиленград, както и тези в процес на развитие – Божурище, Бургас, Карлово,Телиш (Плевен) и Варна.

Форумът завърши с провеждането на двустранни срещи. 


06.12.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад