Назад

БТПП участва в Международна конференция за железопътна инфраструктура и съоръжения

Конференция събра в София жп експерти от цяла Европа




Oрганизираната от Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство (БАГТС) международна конференция за железопътна инфраструктура и съоръжения срещна български професионалисти с представители на бизнеса и научните среди от цяла Европа.

В конференцията участва и Лъчезар Искров, член на Изпълнителния съвет и Управителния съвет на БТПП и председател на Съвета на браншовите организации към Палатата. В своето изказване Лъчезар Искров припомни, че железопътният транспорт е екологичен вид транспорт, който може да допринесе за налагане на нови форми на мобилност, които са енергийноефективни и ограничават рисковете от задълбочаване на замърсяването и климатичните промени. Той може да предложи висококачествени, надеждни, безопасни и сигурни услуги и по този начин да улесни устойчивото развитие на българската и на европейската икономика*. 
 
„С Railway Projects искаме да насочим вниманието на обществото върху значимия въпрос за състоянието на жп инфраструктурата в България, да чуем мнението и препоръките на чуждестранни експерти и на настоящи и потенциални инвеститори относно условията за работа в България", каза доц. д-р инж. Виктор Ташев, управител на БАГТС.
 
В конференцията участваха редица признати експерти и професионалисти от бранша. 
 
В рамките на конференцията бяха представени успешно реализирани и бъдещи наши и чуждестранни проекти, като „Тунелите от железопътен проект „Щутгарт 21", „Изграждане на коридор № 8, Радомир-Гюешево", „Високоскоростна отсечка Ебенсфелт-Ерфурт, Германия" и други.
 
Това е третата по ред конференция, организирана от Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство, и първата, посветена на жп инфраструктурата. Първите два форума БАГТС посвети на особеностите на геотехническото и тунелното строителство и на укрепването на свлачища и брегозащитата.
 
* Пълният текст на изказването ТУК
 

19.10.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад