Назад

Под патронажа на БТПП Национална финансово-стопанска гимназия започва подготовка за честване на 100 години от създаването си

 По повод предстоящия през 2013 година 100-годишен юбилей на Национална финансово-стопанска гимназия, започнала своето съществуване по инициатива и с подкрепата на Софийската търговско-индустриална камара, председателят на БТПП, Цветан Симеонов и директорът на НФСГ, Иван Арсов обсъдиха идеи за тържествено отбелязване на юбилея. Експерти от Палатата ще окажат методическа помощ на учениците от гимназията при разработване на проекти. Предвиждат се конкурси и награди за победителите.

Националната финансово-стопанска гимназия в София е наследник на Софийска мъжка търговска гимназия, основана през 1913 г. и открита официално на 25 февруари с.г. от председателя на Софийската ТИК Иван Грозев. Повече хронология за исторически факти в дати може да намерите на http://www.nfsg.online.bg/bul/history/hronos.htm. Другият наследник на Софийска мъжка търговска гимназия е Национална търговско-банкова гимназия.

В началото на века бурното развитие на индустрията и търговията в България налага да се организира професионална подготовка на нужните специалисти. С тази задача се заемат Търговско - индустриалните камари, които финансират професионални курсове и основават професионални училища.

Възпитаниците на НФСГ участват активно всяка година в обработването на данните от годишните финансови отчети на над 5000 фирми за изготвяне на класацията за изданието на БТПП "ТОП 100 – фирми, водещи в икономиката на България”.

Всичко това доказва, че сътрудничеството между бизнеса и професионалното обучение е от съществено значение за изграждане на добри кадри в полза на икономическия просперитет на страната ни.


12.10.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад