Назад

Предстои посещение на българска бизнес делегация в Индия



 Н.Пр. г-н Дивябх Манчанда, извънреден и пълномощен посланик на Индия в България, посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов.

Основна тема на посещението бе предстоящата визита на българска бизнес делегация, която ще пребивава в Индия в периода 13 – 17 октомври 2012 г. и ще придружава министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Пътуването е по повод провеждането на 17-та сесия на българо-индийската междуправителствена смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.


14 представители на български компании от секторите: енергетика, военна промишленост, машиностроене, хранително-вкусова промишленост, козметична промишленост, винопроизводство, туризъм ще участват в бизнес делегацията и ще се срещнат с партньори в Индия.


БТПП ще се възползва от възможностите да се срещне с наскоро създадения регионален комитет за сътрудничество с Централна Европа към Конфедерацията на индийските индустриалци, чиято основна роля е да се засилят търговските и инвестиционни връзки между Индия и страните от Централна Европа. Комитетът е идентифицирал и ключови сектори, към които да се насочат усилията в двустранното сътрудничество.

05.10.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад