Назад

Нов съветник в посолството на Македония в София





 
Представителят за България на Агенцията за чуждестранни инвестиции на Република Македония Ана Стойкова посети БТПП на 26 септември 2012 г. Г-жа Стойкова е в България от началото на месец септември и ще се занимава с търговско-икономическите въпроси в посолството на Македония в София.


Заедно с директор Международно сътрудничество и международни организации в БТПП Габриела Димитрова бяха обсъдени стъпки за развиване на двустранната търговия между България и Македония. Организиране на бизнес събития в нашата страна с участието на македонски компании, бизнес срещи и семинари са сред набелязаните в бъдеще мероприятия за насърчаване на търговско-икономическите взаимоотношения.


Според г-жа Стойкова, която е посетила Международния есенен панаир, провеждащ се в момента много български компании проявяват интерес към намиране на партньори в Македония. Особено интересни за двустранното сътрудничество са областите – агробизнес, металообработка, информационни технологии, текстилна промишленост, туризъм и др.

26.09.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад