Назад

Бизнес форум на БТПП в рамките на президентската визита в Австрия









© Снимки Валентин Николов
 
В рамките на работната визита на президента Росен Плевнелиев в Австрия, БТПП заедно с Австрийската стопанска камара и Посолството на България в Австрия, организира и проведе Българо-австрийски бизнес форум. Участваха министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски, над 400 представители на австрийския и 36 представители на българския бизнес.

В рамките на форума президентът Плевнелиев каза: „Такова е нашето разбиране – политиците трябва да създават общи условия и да подпомагат инициативите на хората и на бизнеса. Затова Австрия е много желан партньор. Тя е вторият най-голям инвеститор в България и има условия да заеме първото място“.

„Съвместните усилия на бизнеса и на правителството наредиха България сред държавите с най-ниски данъци в ЕС, с най-добра финансова дисциплина и нисък държавен дълг и оценяваме перспективите за инвестиции в България като много добри” - коментира председателят на БТПП Цветан Симеонов, който бе ръководител на бизнес делегацията. 


В Българо-австрийския бизнес форум участваха български фирми от областите енергетика и енергийна ефективност, строителството, включително инфраструктура, ел. технологии, транспорт и логистика. Те проведоха повече от 80 бизнес срещи. 


Група Технология на металите финализира сделка с австрийски партньор за 60 млн. лв. за доставка на материали за водния сектор. 

На форума бяха проведени срещи и разговори за доставка на българско телекомуникационно оборудване, за кооперирано производство и доставки за трети страни, за доставка на модулни системи за бързо и евтино изграждане на кризисни селища – при земетресения, наводнения и т.н., реализиране на съвместни инвестиционни проекти с  частни капитали от заинтересовани инвеститори.



Проведоха се разговори за  изграждане на партньорства между български и австрийски фирми при реализиране на инфраструктурни проекти у нас, съвместно участие в търгове, включване на български строителни фирми като подизпълнители при реализиране на проекти в Австрия и други страни.

Логистичните и транспортни фирми участваха в семинар, свързан с реализирането на предстоящи проекти по линия на „Дунавската стратегия”. Представените в делегацията консултантски фирми се радваха на засилен интерес от страна на австрийски партньори във връзка с нарасналия интерес към България като дестинация с добри възможности за реализиране на инвестиционни проекти.



Вижте още снимки в нашата фотогалерия



19.09.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад