Назад

Семинар по проект „Tex-EAStile”: Цели и същност на еко-етикетирането на текстилните изделия


Семинарът се организира от Българска търговско-промишлена палата и Химикотехнологичен и металургичен университет, в рамките на проект “Tex-EAStile” (www.texeastile.eu) на 19.11.2010 г. от 10:00 до 12:00, зала 3.1 на НДК. Целта на проекта е да се подобрят знанията и да се повиши използването на инструменти и методи за еко-устойчивост сред малките и средни предприятия (МСП) в текстилния сектор, както и да се разпространят процедури за „еко” обществени поръчки, в рамките на публичния сектор в България.

Основни цели на еко-етикетирането са:

  • производство на екологично чисти, безопасни и качествени текстилни изделия;
  • прилагане на екологично чисти технологии, отговарящи на европейските екологични нормативи за безопасни емисии във въздуха и водите;
  • повишаване на конкурентоспособността на българския текстил;
  • търсене на нови ниши за българските текстилни стоки.

Семинарът се организира в рамките на изложенията „BIO & ECO EXPO 2010” и „Произведено в България”. Участието е безплатно.

Моля, желаещите да участват в семинара да потвърдят своето участие в срок до 18 ноември 2010 г. (четвъртък), като попълнят приложената регистрационна форма и я изпратят на e-mail: projects1@bcci.bg. За допълнителна информация: Дирекция „Европейска интеграция и европейски проекти”, тел.:  02/8117553 и 02/8117556.
Още: поканата и програма


14.11.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад