Назад

Тайванска делегация посети БТПП



20 фирми от Тайван, работещи в областите производство на неръждаема стомана, лагери, текстил, завеси и завивки, производство на медицински инструменти и апаратура, авточасти, режещи инструменти и др. проведоха срещи с български партньори на 1 ноември 2010 год. в София. Делегацията посети БТПП и се срещна с председателя г-н Цветан Симеонов.
По време на бизнес мисията си в Европа фирмите от Тайван ще посетят и Хърватска и Словакия. Г-н Симеонов приветства инициативата на TAITRA – Тайванската агенция за насърчаване на външната търговия за организиране на такава разнообразна бизнес мисия. Той увери гостите, че България е идеалният партньор за навлизане на Европейския пазар и разясни икономическите условия в страната.
Участниците в срещата повдигнаха въпроси, свързани с начините за транспортиране на стоки от Тайван до България, митнически казуси и др. Председателят на БТПП и ръководителят на Тайпе световен търговски център в София – г-н Ли-Тиен Чен се ангажираха да отговорят заедно на зададените въпроси, след разясняване на конкретните случаи.

02.11.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад