Назад

Цветан Симеонов: В бизнеса няма „запазени” места

Бяхме на косъм да налеем безусловно средства в нереформираната здравна система, заобикаляйки тристранния диалог с едностранно поети ангажименти от държаватаВ новия ноемврийски брой на В2Вmagazine e публикувано  интервю на председателя на БТПП г-н Цветан Симеонов под заглавие „В бизнеса няма „запазени” места”.

Част от констатациите са свързани с усилията на бизнеса, които се отблагодаряват даже по време на финансовата криза. „Устойчивото му развитие се крепи на търсене на по-висока производителност, на по нисък разход на суровини и материали и на по-ефективно изразходване на енергията. Чудесна илюстрация на това е тазгодишното издание на традиционната ни класация, основана на резултатите от финансовите отчети за 2009 година. Доста фирми имат двуцифрен ръст на печалбата.” – казва Цветан Симеонов.

И още един цитат : „Контролните органи не постигнаха много за изтеклия едногодишен период на действие на тази мярка, «защото плаща друг», който няма властта и правомощията да контролира и санкционира неправомерно издаващите и ползуващите болнични листове. Вместо това бяхме на косъм да налеем безусловно средства в нереформираната здравна система, заобикаляйки тристранния диалог с едностранно поети ангажименти от държавата. Пресичането на това намерение е още една победа на демократичното общество, което с много усилия се опитваме да градим всеки ден

Вижте цялото интервю  на адрес   http://b2bmagazine.bg/issue/16/
08.11.2010 г.
Назад