Назад

Новият български посланик в Бразилия посети БТПП







 

Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федеративна Република Бразилия г-н Чавдар Николов посети БТПП. На срещата г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП запозна госта с основните дейности на Палатата като добре развитата регионална структура и членството във всички големи международни организации и много добре функциониращ и работещ арбитражен съд. 

Чавдар Николов и Цветан Симеонов се обединиха около извода, че Бразилия е една все още не пълноценно развита дестинация в икономически аспект. Общата бъдеща задача по която, ще си сътрудничат БТПП и посолството на България в Бразилия е подобряване на стокообмена между двете страни и намиране на надеждни бизнес партньори от двете държави. Също така съществуват  добри възможности за осъществяване на бъдещи Бразилски инвестиции в различни сфери на българската икономиката. 

Чавдар Николов е дипломат от кариерата със солидна подготовка и комплексен професионален опит. Завършил е магистратура в Московския държавен университет по международни отношения. В Министерството на външните работи постъпва през 1971 г. Последователно е получавал лични дипломатически рангове до посланик включително. Работил е на експертни и ръководни длъжности по двустранните отношения с държави от американските континенти, по международно право и консулски отношения, както и по планиране и координиране на дипломатическата дейност.

23.05.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад