Назад

Представител на ”Юбифранс - България” посети БТПП

 
Марк Дъобелс, търговски съветник в икономическата мисия “Юбифранс - България”, посети БТПП. На среща с председателя на Палатата Цветан Симеонов той представи дейността на Агенцията за интернационализация на френските предприятия „Юбифранс”, която има около 70 офиса в света. От началото на тази година агенцията откри офис и в България, което свидетелства за нарастващия инвестиционен интерес към страната ни. 
Юбифранс - България подпомага и насърчава сътрудничеството между френски и български компании в различни сфери на икономиката. 

В процес на подготовка е форум “Франция среща Югоизточна Европа в София!” в периода 4 – 6 юли 2012 г., в хотел Хилтън, София. Очаква се у нас да пристигне внушителна делегация от 50 френски компании. Поканени са фирми от 13 страни от Югоизточна Европа. 

Цветан Симеонов сподели, че БТПП ще продължи да работи по своята предварително заложена програма за засилване на френските инвестиции в България, по линия на която бе и първото по-важно посещение в Марсилия на българска бизнес делегация заедно с зам.-министъра на икономиката Иво Маринов в края м. януари т.г. То бе съпътствано от срещи с представители на модно-шивашката индустрия, жените предприемачи и с най-старата търговска палата в света - Марсилската. Съществува неизползван потенциал за развитие на двустранните търговските отношения. В тази посока БТПП и “Юбифранс” могат успешно да си партнират.

Повече информация за форума “Франция среща Югоизточна Европа в София!” можете да намерите на http://www.ubifrance-events.com/events/fr/forum-europe-sud-est-balkans-home 

Приложения:

21.03.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад