Назад

Среща на председателя на БТПП с г-н Димитър Угринов, търговски съветник на България в СирияНа 16 Септември 2010 г. председателят на БТПП, г-н Цветан Симеонов се срещна с търговския съветник на Република България в Сирия, г-н Димитър Угринов.
Основна тема на срещата бяха възможностите на активизиране на търговските контакти между българските и сирийските фирми. За българските фирми съществуват възможности за износ на продукти на хранително-вкусовата промишленост, торове и препарати за селското стопанство, електроапаратура, електоркари, текстил и др.
В момента има отлични възможностите и интерес от сирийската страна за създаване на смесени предприятия в областта на строителството и по-специално за строеж на туристически обекти (СПА центрове), както и търговски комплекси с прилежаща инфраструктура.
Г-н Угринов спомена, че официалното посещение на министър-председателя на България, г-н Бойко Борисов в Дамаск през месец април 2010 г. и проведения бизнес форум има ключова роля за възстановяваме на позициите на българските фирми на местния пазар.

Пресслужба БТПП
16-09-2010


16.09.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад