Назад

Среща в БТПП с представители на КОТРА и град Gwangju cityНа 10 септември 2010 г.  се проведе среща между г-н Цветан Симеонов, Председател на БТПП, заместник кмета на гр. Gwangju city, Южна Корея г-н Сонг Гви-геун и директора на офиса на КОТРА в София, г-н Сун Хиок Джънг.

Г-н Симеонов запозна присъстващите гости с дейността и услугите, които БТПП предоставя на своите членове. Също така спомена и за успешната българска бизнес делегация, която посети Южна Корея миналата есен.

Целта на посещението на корейската делегация е да проучи възможностите за инвестиции на корейски фирми от региона на гр. Gwangju в България. Градът, който е с 1,5 млн. население е известен културен център, в който се организират различни културни прояви и бианалета. В града също са развити производството на оптични проводници, ИТ сектора, електрониката /в града фабрика има и гиганта Самсунг/, високите технологии.

Заместник кметът г-н  Сонг Гви-геун изрази желание за развитие на двустранните отношения между двете страни и насърчаване на корейските инвестиции към България.


10.09.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад