Назад

БТПП организира българо-арменски бизнес форум

(9 септември 2010 г., гр. Ереван)


На 9 септември 2010 г. БТПП организира посещение на българска бизнес делегация в Армения. Делегацията взе участие в съвместен бизнес форум, организиран в рамките на посещението на министъра на транспорта, съобщенията и ИТ, г-н Александър Цветков в Армения.

Форумът бе нова крачка към насърчаване на икономическите отношения и увеличаване на стокообмена, които към момента на отговаря на възможностите на  двете страни. Областите ИКТ, телекомуникации, енергетика, хранително-вкусова промишленост, медикаменти, козметика бяха изтъкнати като зони от взаимен интерес, с потенциал за развитие и занапред.
В делегацията бяха включени български фирми, работещи в секторите: ИКТ и телекомуникации, медодобивна промишленост, оборудване на хранително-вкусовата промишленост, товароподемна техника и транспорт, електрическо оборудване, консултантски и юридически услуги. Те имаха възможност да се срещнат с над 20 арменски фирми. Компаниите от двете страни представиха своята дейност и продукти, размениха оферти и обсъдиха възможностите за съвместна дейност и изграждане на смесени предприятия.
В програмата на събитието бяха включени представяния за икономиката на двете страни, бизнес климат и инвестиционните възможности за сътрудничество

Пресслужба БТПП
16-09-2010


16.09.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад