Назад

ПТПП отпразнува 20-годишнината от създаването си



Снимка: PernikMedia
 
Пернишката търговско-промишлена палата отпразнува юбилей  20-години от създаването си. На тържеството присъстваха: областният управител Иво Петров, председателят на Българската търговско-промишлена палата - Цветан Симеонов, основателят на ПТПП - Георги Чернев, представители на Строителната камара, на синдикатите, бизнесмени. Областният управител поздрави палатата с юбилея и пожела ползотворна работа както на управителния съвет, така и на членовете на палатата. Председателят на БТПП  Цветан Симеонов поздрави ръководството на Пернишката плата и нейните членове с празника.
„Пернишката палата бе една от първите, в страната, които бяха създадени след промените, които настъпиха в България. Палатата успя  не само да оцелее при  всички кризи през изминалите 20 години, но излезе по-силна от тях и продължи да се утвърждава сред бизнеса в региона. Сега тя е много уважаван член в семейството на БТПП, която покрива всички 28 области в страната. Тя е уважаван член на семейството на европейското общество на търговските палати, където членува чрез БТПП. Пернишката палата  е член и на Международната търговска камара чрез БТПП и има възможност да контактува с над 200 световни търговски центъра в целия свят.  Пернишката палата е сред най-активните, които работят по линия на трансграничното сътрудничество.
През годините ПТПП успя да поддържа много добро ниво и качеството на работата. Заедно с това стриктно се спазваха правилата на системата. Пернишките фирми имат достъп до арбитраж , което им позволява да избегнат тромавата правосъдна система на страната. За последните три години делата, разглеждани от арбитражния съд при БТПП са се утроили. Това е сигнал, че авторитетът и качеството на правораздаването  е на много високо ниво”, заяви Цветан Симеонов.
По повод на юбилея и за приноса в постигането на целите на търговските палати както в страната, така и в международен аспект, той връчи на председателя на Пернишката палата- Бойка Павлова от името на Управителния съвет на БТПП грамота и почетен плакет.
Поздравления по повод на юбилея бяха поднесени от областният управител - Иво Петров, камарата на строителите и СРС”Подкрепа”- Перник.

15.12.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад