Назад

Задълбочават се контактите с компании от структуроопределящи сектори на китайската икономикаБългарската търговско-промишлена палата бе домакин на среща с китайски бизнесмени от градовете Шанхай, Шенжен, Пекин, Хърбин и Гуанджоу. Те са в България с цел опознаване на икономическата среда, идентифициране на сектори за инвестиции, установяване на контакти и осъществяване на срещи с местната власт в Русе, Бургас, Пловдив и София.

Заместник-председателят на БТПП д-р Васил Тодоров се срещна с делегацията, организирана от Българо-китайската търговско-промишлена палата и нейния председател Лъчезар Динев.

Бяха обсъдени условията за правене на бизнес в България, като Тодоров подчерта ниските данъци – данък печалба и данък общ доход на физическите лица; данъчните облекчения в определени региони; лесната регистрация на компания; наличието на индустриални зони на територията на цялата страна и др. Той посочи секторите информационни и телекомуникационни технологии, селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, възобновяема енергетика и други като подходящи за инвестиции.

Гостите представиха своите компании, които работят  в областта на автомобилостроенето, туризъм, логистика, енергетика и др.

Бяха набелязани следващи стъпки, които с активното сътрудничество между БТПП, Българо-китайската търговско-промишлена палата и партньорите от Китай ще включват организиране на онлайн срещи по сектори, размяна на бизнес посещения и задълбочаване на търговско-икономическото взаимодействие.

 


03.07.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад