Назад

Съветът по инвестиции при БТПП участва в дискусия за Инвестиционно присъствие на България в сектор недвижими имоти







Експерти от България взеха участие във Форум за недвижими имоти, организиран в рамките на изложение Premium Real Estate Expo, проведено в Солун. Председателят на Съвета по инвестиции при БТПП Владимир Томов участва заедно с инж. Бисер Иванов, директор и Стоян Бързаков, член на борда на Трейс Груп Холдинг АД в панелна дискусия на тема „Инвестиционно присъствие на България в сектор недвижими имоти в Северна Гърция и очаквания за бъдещо сътрудничество между гръцки и български компании в областта на недвижимите имоти“. Говорителите, заедно с търговския съветник на Гърция в София Димитриос Михас като модератор, обсъдиха инвестиционното взаимодействие между двете страни.

Българските инвестиции в Гърция възлизат на 220 млн. евро по информация от БНБ, а през последните 10 години са осъществени над 10 000 инвестиции основно в апартаменти, къщи за почивка и хотели. Гръцките инвестиции в нашата страна са 2,7 млрд. евро. 18 000 гръцки и кипърски компании работят в нашата страна.

Бе представена дейността на Съвета по инвестиции при Българската търговско-промишлена палата и възможностите, които предлага за инвеститори и търсещи инвестиции.

В дискусията бе уточнено, че активно работят Гръцки бизнес съвет в България – обединяващ водещите гръцки инвеститори и Българо-гръцка търговско промишлена камара, която включва предимно малки и средни предприятия.

Сред участниците във форума бяха брокери, агенти на недвижими имоти, консултанти, производители, архитекти, инвестиционни компании, инвеститори, банки, лизингови компании и др.

Паралелно по същото време се проведе и международното туристическо изложение PHILOXENIA в Солун, на което Министерството на туризма на България бе представено с щанд. България е участвала като почетна страна партньор по време на изложението.

Тази година на българския информационен щанд, съвместно с Министерството на туризма, са участвали и представители на туристическия бизнес и общински администрации: "Царевград Търнов" ЕООД, Столична Община ОП Туризъм, Община Варна и Община Банско.


16.11.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад