Назад

Среща с представители на партньорска организация от Индия





Българската търговско-промишлена палата проведе среща с партньори от Индия  - Чандракант Салунке - председател на Палатата на МСП в Индия, служители на организацията, Н.Пр. Санджай Рана, посланик на Индия, представители на Посолството в София и на Индийско-българския бизнес съвет.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов направи представяне на палатата и подчерта, че тя има много партньори в Индия, с които поддържа дългогодишни връзки. Първата среща в БТПП с представители на Палатата на МСП в Индия е осъществена през 2008 г. Симеонов разясни, че членовете на БТПП - български компании и бизнес асоциации, формират 90% от БВП в страната и 50% от износа на България. БТПП обсъди с партньорската палата сътрудничество за подпомагане навлизането на индийски стоки на европейския пазар, както и реализирането на български продукти в Индия. Той предложи конкретни действия, които двете организации да предприемат, със съдействието на дипломатическите мисии в България и Индия, за да се постигнат скорошни резултати в разширяване на двустранното сътрудничество.

Салунке представи Палатата на МСП в Индия, организация с 30-годишна история и над 2 млн. членове – малки и средни предприятия от различни щати на страната. Той сподели част от инициативите, които Палатата на МСП в Индия е предприела с цел разширяване на партньорството на своите членове  с чуждестранни компании /SME Industrial Parks of India, World SME Trade Centre, SME Export Promotion Council, SME Investment Promotion Council, SME Business Management Institute, SME Connect – Magazine & Portal, SME Talks, SMECoach, INDIA SME TV и др./. Организацията е създала и много двустранни съвети за насърчаване на търговията като Индийско-българския бизнес съвет.

Н.Пр. Санджай Рана, посланик на Индия, приветства интереса от двете страни за по-тясно сътрудничество и подчерта, че БТПП е основният съюзник на Посолството на Индия в София по отношение на двустранните търговско-икономически въпроси. Той пожела партньорите да осъществяват по-често срещи „лице в лице“ и предложи размяна на посещения на бизнес делегации, които да обсъдят сътрудничество в определени области.

Българската търговско-промишлена палата ще информира допълнително за предстоящите събития, свързани с партньори от Индия.

При предварителен интерес за участие в тях или намиране на подходящ индийски партньор, българските компании могат да се свържат с: БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 


14.11.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад