Назад

Възможности за сътрудничество с китайски компании в областта на новите енергийни технологии







Българската търговско-промишлена палата и нейни членове участваха онлайн в Петия форум за сътрудничество между малките и средните предприятия от Китай – Централна и Източна Европа (13-14 ноември 2023 г.).

Град Цанджоу, провинция Хъбей, бе домакин на събитието, фокусиращо се  върху енергийните технологии и свързаните с тях области  Организатори на форума са Министерството на промишлеността и информационните технологии на Китай и правителството на провинция Хъбей, град Цанджоу. Събитието се проведе онлайн и на място.

Повече от 700 участници, представители на местната власт, търговски палати, университети, научноизследователски институти, компании от Китай и страните от ЦИЕ взеха участие в официалното откриване и последващите специализирани форуми на теми: литиеви батерии, рециклиране, авиационна индустрия, сътрудничество между МСП.

В рамките на поредица от панелни дискусии бяха разгледани зеления преход и бъдещото развитие на индустрията с литиеви батерии, преработващата промишленост, научните и технологични постижения в тези области, иновации и проекти в сферата на авиацията, изграждане на платформа за сътрудничество между МСП от Китай и страните от ЦИЕ.

Събитието предостави възможност на фирмите от Централна и Източна Европа  да установят сътрудничество с множество китайски компании в областта на новите енергийни технологии.

 


15.11.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад