Назад

Споразумение за сътрудничество между БТПП и Алжирската търговско-промишлена палата


На 2 ноември 2011г. БТПП подписа споразумение за сътрудничество с Алжирската търговско-промишлена палата, представлявана от господин Мохамед Шами, генерален директор. Цветан Симеонов, председател на БТПП, подчерта положителните тенденции в развитието на Алжир и сподели, че очаква по-голяма бизнес делегация от Северна Африка да посети нашата страна през 2012 г.

Българската търговско-промишлена палата е организатор на семинарите ”Как да правим бизнес в Алжир” през 2004 г. и „Икономически климат в Алжир – бизнес и инвестиционни възможности” през 2010 г., както и на няколко бизнес делегации в Алжир. БТПП ще продължи да информира българския бизнес с възможностите за инвестиции в Алжир с цел активизиране на българо-алжирските търговски отношения.

Програмата на алжирската делегация, която е в нашата страна във връзка с провеждането на сесия на Смесения междуправителствен българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество, продължава днес със срещи в Министерството на околната среда и водите и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

В рамките на междуправителствената сесия предстои да бъдат подписани Споразумение за икономическо сътрудничество между двете страни и Меморандум за разбирателство в областта на малките и средните предприятия.

02.11.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад