Назад

Цветан Симеонов се срещна с йорданска делегация

Коментирани бяха възможностите за обмен на икономическа информация и предложения за бъдещи съвместни иницитиви






Председателят на Българската търговско-промишлена палата разговаря с Мустафа Реалат, главен редактор на вестник Ал-Дустур, излизащ под егидата на Негово Превъзходителство Кралят на Йордания. На срещата присъстваха почетният консул на Кралство Йордания в България, проф. д-р Хасан ал Бармауи, Анастас Терзобалиев, изпълнителен директор на “Международна компания за развитие на туризъм и недвижими имоти“ ЕООД, работеща с арабските страни, и Михаил Аргатски, търговски директор на компанията.

Цветан Симеонов и Мустафа Реалат обсъдиха обмена на актуална информация за България и Йордания в областите икономика, обпазование, наука и култура. Симеонов изрази удовлетворение, че новини за Йордания постоянно присъстват в българското медийно пространство, не само свързани с туристическа реклама, но и с други сектори. Бизнесът между двете страни е стабилен и вече с дългогодишна история, подпомагана от търговските палати, дипломатите от двете държави и представители на правителството, каза Симеонов. Той напомни поредица от бизнес посещения и събития в двете страни, осъществени в недалечното минало.

Реалат потвърди готовността на вестник Ал-Дустур за активен обмен на икономическа информация с БТПП за България. Той сподели, че вестникът излиза още преди основаването на Кралство Йордания. След обединяването на две медии през 1967 г. приема днешното си име – „Ал-Дустур“, което в превод означава „конституция“.

Ал-Дустър е първият вестник в Арабския свят, който започва да излива в електронен формат. Понастоящем, той притежава развит медиен канал с отлично разработена електронна версия и активна социална мрежа. По думи на Реалат, всекидневникът привлича около 1 млн. уникални потребители дневно, към настоящия момент. Гостът разказа, че въпреки кризата при печатните медии, вестникът се издава и на хартия, а от 2024 г. ще има и английска печатна версия.

БТПП е споменавана вече в електронното издание на вестника във връзка с различни бизнес инициативи, сподели Атанас Терзобалиев.

Почетният консул на Йордания в България проф. д-р Бармауи направи различни предложения, по време на срещата, за активизиране на двустранните търговско-икономически отношения.

Българската търговско-промишлена палата ще информира допълнително за конкретни инициативи.


08.09.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад