Назад

История на успеха за обмен на знания и опит по линия на програма Еразъм за млади предприемачи

Българската търговско-промишлена палата е посредник по програмата "Еразъм за млади предприемачи"






Българската търговско-промишлена палата, като посредническа организация по програма Еразъм за млади предприемачи, съдейства за успешното провеждане на 3-мечен обмен между младия предприемач Денислав Иванов от България и опитния предприемач от Италия - Илария Д‘Анна.

Денислав е амбициозен млад предприемач, който е в процес на създаване на спортна организация, която се фокусира върху баскетбола в инвалидни колички за хора с увреждания. Мисията на организацията е да предостави възможност на хората с увреждания да се занимават с колективни адаптирани спортове с треньори, обучени в чужбина по съвременни методи и техники.

Илария, домакинът, е президент на Reggio BIC, италиански клуб по баскетбол на колички. Като опитен предприемач, тя е ентусиазирана да разпространява положителния си пример сред хора от цяла Европа, споделяйки знания, компетенции и добри практики за включването на хора с увреждания в спортни занимания.

Целите на обмена на Денислав и Илария включваха сътрудничество в сферата на социалните медии и комуникация, набиране на средства, партньорски дейности и подобряване на възможностите за работа в екип.

В рамките на 3 месеца двамата предприемачи имаха шанса да подобрят своите умения за управление на организация, както и за изграждане на екип. Те работиха върху представянето в различни медийни платформи и придобиха представа за нови маркетингови стратегии, също така разработиха нови възможности и стратегии за набиране на средства, което дава голяма перспектива за дейностите на двамата предприемачи.

Информация за сътрудничеството между Денислав и Илария може да видите в краткото представяне на сайта на програмата.

Програмата „Еразъм за млади предприемачи“ предоставя възможност за подобни обмени в 45 страни с финансиране за младия предприемач. Всяко партньорство, което БТПП подкрепя по програмата /до момента 13 обмена и предстоящи 32 за следващите 3 години/ е в полза както на младия, така и на опитния предприемач. За млад предприемач се смята всеки с бизнес план и предприемачески опит под 3 години.

Ако желаете да вземете участие в програмата „Еразъм за млади предприемачи“ като млад или опитен предприемач, може да се свържете с  дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на e-mail: m.markova@bcci.bg или на тел.: 02 8117 494, 8117 489.


19.07.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад