Назад

БТПП подкрепя инициативите на Клуб отбранителна индустрия







Ежемесечната среща на Национален индустриален клуб - Клуб отбранителна индустрия бе открита от д-р Васил Тодоров – Главен секретар на БТПП. На събитието бе посланикът на Р Пакистан - Н. Пр. Мариам Мадиха Афтаб, която представи възможностите за българо-пакистанско сътрудничество, както и възможностите за инвестиции. Имаме трайно сътрудничество с пакистанския бизнес и членовете на БТПП винаги откликват на съвместните инициативи – отбеляза Тодоров.

В рамките на срещата особено внимание фокусира презентацията на Антон Стефов - основател на IAG (компания, специализирана в производството на бронирана техника със заводи в САЩ, Турция, арабските емирства, а много скоро и в България). Той представи българската бронирана машина Рила 8х8, която ще се произвежда в заводите на International Armored Group (IAG) в Бургас и в Симитли за нуждите на българската армия.

„Тези машини ще се произвеждат в България. Могат да задоволят нуждите на Министерството на вътрешните работи и нейните специализирани структури. Най-вече ще са полезни на армията ни. Смятам за много по-целесъобразна употребата на произведени в България машини, в сравнение с използваните и доставяни до момента чужди бронирани машини. Не на последно място е и фактът, че създаването и развитието на тази индустрия, гарантира откриването на стотици нови работни места в България“-  каза Антон Стефов.


17.06.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад