Назад

30 години отбеляза Институтът за пазарна икономика

Главният секретар на БТПП д-р Васил Тодоров връчи на Светла Костадинова, която е изпълнителен директор на Института за пазарна икономика (ИПИ), специален плакет по повод 30-тата годишнина на Института. В него е отбелязано дългогодишното сътрудничество и партньорство на ИПИ с Българската търговско-промишлена палата.

Наскоро анализаторите от ИПИ изтъкнаха, че биха искали да видят балансиран бюджет, като следва да отпаднат намалените ДДС ставки, както и да се преразгледат капиталовите разходи.

„Част от нещата, които предлагаме, понякога звучат много екзотично или неприложимо", отбеляза Костадинова по повод 30-годишнината от основаването на ИПИ. Според нея мисията на института е да предлага „дълги идеи", които да надскачат мандата на едно правителство или на един парламент.

„Това е стратегическа игра, в която предлагаш нещо много крайно и често се стига до среден вариант, с който вървим напред. Понякога по-бавно, понякога по-бързо, но политиците нямат резерв от идеи. Няма дълги политически поколения, хора, които биват готвени за властта."


14.06.2023 г.
Назад