Назад

Покана: Подписване на Ukraine Business Compact 2023

Документ-декларация в подкрепа на възстановяването на Украйна


 

Българската търговско-промишлена палата получи информация за съвместна инициатива, подкрепена от посланика на Великобритания и посланика на Украйна в София, която цели принципно ангажиране на бизнеса на международно ниво с процеса на възстановяване на Украйна. Поводът е международна конференция Ukraine Recovery Conference 2023, която ще се състои в Лондон на 21 и 22 юни. Събитието е насочено към идентифициране и предприемане на активни действия за подпомагане на Украйна да се възстанови като по-устойчива, по-зелена и просперираща европейска нация. Конференцията ще подчертае ролята на частния сектор и реформите, нужни за насърчаване на инвестициите като важно условие за дългосрочното възстановяване на Украйна.

Посланикът на Великобритания Н. Пр. Роб Диксън и посланикът на Украйна Н.Пр. Олесия Илашчук призовават българските компании и бизнес организации да участват в конференцията и също така да подпишат Ukraine Business Compact, документ, под формата на декларация за подкрепа възстановяването на Украйна. Документът е свързан с ключовите принципи за насърчаване на инвестициите и устойчивостта; прилагане на отговорни бизнес практики, съгласно международните стандарти и приложимото законодателство; прилагане на добри практики за корпоративна отговорност и спазване на приложените санкции и регулации. Компаниите, които желаят да се присъединят към инициативата, могат да подпишат документа и да го изпратят във формат PDF на UkraineBusinessCompact@fcdo.gov.uk или да посетят https://www.urc-international.com/business-organization-registration Password: URC_2023_apklsnbdudor.

Днес, 16 юни, Българската търговско-промишлена палата подписа  Ukraine Business Compact  и се присъедини към усилията на международната бизнес общност в подкрепа на Украйна.

При въпроси относно документа можете да се обръщате към  Посолството на Великобритания в София на e-mail: yoanna.bachovska@fcdo.gov.uk.

 

 

 


16.06.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад