Назад

Обучение по 3D принтиране и 3D сканиране

Успешно завършилите курса получиха сертификати

Успешно приключи обучението по 3D принтиране и 3D сканиране, организирано от Българската търговско-промишлена палата чрез създадения 3D Center  и Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ). Обучението се проведе в партньорство с БИ ТУ ЕН ООД  и КЛЪСТЕР ПОДЕМНА ТЕХНИКА ООД.

В рамките на обучителния курс студенти и преподаватели от ХТМУ се запознаха с възможностите на машини на световноизвестни марки като ULTIMAKER, MARKFORGED, FORMLABS, ARTEC, както и с различните технологии за принтиране и сканиране.

Участниците обработиха със специализиран софтуер и тестово принтираха избрани или създадени от тях детайли, използвайки различни технологии на принтиране и различни резолюции.

Бяха сканирани средно големи и малки детайли със скенери на Artec с различни резолюции - 100 микрона и 10 микрона. Сканираните изображения бяха обработени със софтуер и насложена текстура, която точно пресъздава реалната цветовата гама на детайлите.

На завършилите успешно курса участници бяха раздадени сертификати.

Придобитите умения и знания от участниците ще бъдат полезни в дейности, свързани с:

  • трансформиране на идеи в 3D модели;
  • изработката на прототипи или малки серии детайли;
  • реинженеринг на детайли и цели изделия.

При интерес за участие в бъдещи обучителни курсове по теми, свързани с 3D принтиране, сканиране и моделиране, можете да подадете ваши контактни данни на e-mail: hoists.cluster@gmail.com

 

 


09.06.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад