Назад

Нова кредитна програма ще помогне за усвояване на средства от европейски и национални програми



Нова кредитна програма, разработена съвместно с бизнеса, започва Българската банка за развитие.

Новият инструмент ще помогне за ускорено усвояване на средства от европейски и национални програми. При преференциални условия малките и средни предприятия могат да изтеглят до 5 млн. лева инвестиционен кредит със срок на изплащане до 6 години.

„Често липсата на ресурс е основание да не може да реализираш успешно и в срок проекта, което също е важно - сроковете в тези процедури са изключително важни", посочи Васил Тодоров, главен секретар на Българската търговско-промишлена палата.

„ Ако сте малко или средно предприятие и искате да кандидатствате по европейска програма, но нямате парите, с които трябва да реализирате проекта. След което да получите безвъзмездна помощ. Това е смисълът на програмата", обясни Росен Карадимов, председател на НС на Българската банка за развитие.

До 200 хил. лв. необезпечен оборотен кредит също е на разположение за бизнеса. По този начин банката ще подкрепи фирми, които имат затруднение да започнат дейността по проектите си заради липса на допълващо финансиране.

За подробности може да проследите от ТУК


07.06.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад