Назад

Представители на Българо-австралийския бизнес съвет посетиха БТПП





Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе работна среща с Йоана Кехлибарова, изпълнителен директор и Димитър Стоименов, член на борда на Българо-австралийски бизнес съвет.

Основна цел на срещата бе обсъждане на възможностите за задъблочаване на двустранните икономически отношения между България и Австралия. Кехлибарова информира, че се очаква скорошно подписване на споразумението за свободна търговия между ЕС и Австралия, което се очаква да даде нов тласък на икономическите връзки.

Симеонов потвърди готовността на Българската търговско-промишлена палата да бъде съорганизатор на бизнес пътуване до Австралия в края на 2023 г. Посещението ще бъде насочено към изследване на нови възможности за сътрудничество и партньорство в области като инвестиции, търговия, износ. Визитата ще включва поредица от институционални и бизнес срещи с местни партньори в Канбера, Мелбърн и Сидни.

Представителите на Българо-австралийския бизнес съвет подчертаха, че за момента има проявен интерес за двустранни срещи и разговори в ключови сектори като: здравеопазване, образование, туризъм, хранително-вкусова промишленост, селско стопанство, енергетика, информационни технологии, опазване на околната среда и др.

Българските компании, които проявяват предварителен интерес за участие в пътуването, могат да потвърдят тук или на тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 


05.06.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад