Назад

Обучение по здравословни и безопасни условия на труд





Приоритетите на европейската стратегия и националната програма за здравословни и безопасни условия на труд (ЗБУТ) и трудовият травматизъм бяха основните теми на обучението на председателите на Регионалните търговско-промишлени палати (камари), което се проведе на 1 и 2 юни в гр. Трявна, с домакин Габровската търговско-промишлена палата.

Лекторът Пантелей Кокев от Служба трудова медицина „Здраве от нас“ отбеляза, че бързопроменящите се условия на труд, дигитализацията, зеленият преход изискват адекватни подходи на работодателите и държавите при осигуряване на ЗБУТ. Стратегическите документи отделят и съществено място на превенцията както по принцип, така и на подготовката за евентуални здравни кризи. Трудовият травматизъм беше другата основна тема, която беше разгледана. Как трябва да се реагира при трудова злополука, кои са органите, които се уведомяват, какви са документите, които се съставят, бяха само част от акцентите на този модул.  

След  обучението се състоя и регулярна среща на председателите на регионалните палати. Бяха обсъдени въпроси и инициативи на палатската система, свързани с устойчивото й развитие.

 


05.06.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад