Назад

Български фирми могат да участват в Международното изложение за вносни стоки в Шанхай





Делегация от Бюрото на Международното изложение за вносни стоки – China International Import Expo (CIIE), Китай посети БТПП и обсъди с главния секретар на Палатата Васил Тодоров възможностите за сътрудничество при организиране на българското участие по време на изложението през 2023г.

Делегацията бе водена от Ши Хуанджун, вицепрезидент на „Национален и изложбен конгресен център Шанхай“, основен организатор на China International Import Expo (CIIE) и включваше представители на управителния съвет и директори на Бюрото. Участие в срещата взе и Даниел Жу, втори секретар, Икономическа и търговска служба на Посолството на Китай в София.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за засилване на двустранното сътрудничество между България и Китай, и по-специално възможностите за организирано посещение на български фирми по време на изложението тази година.

Васил Тодоров отбеляза традиционно добрите отношения на БТПП с партньори от Китай, като сподели, че ковид пандемията е трансформирала комуникацията между бизнеса в онлайн формат – но се надява, че с премахване на ограниченията ще се възстановят посещенията на делегации и участието в изложения в двете страни.

Ши Хуанджун представи информация за Международното изложение за вносни стоки (CIIE), като сподели, че участието предоставя възможност на българските предприятия да стъпят на китайския пазар. Тази година изложението ще се проведе в периода 5-10 ноември 2023 в Шанхай, като акцент ще бъде поставен на секторите: автомобилостроене, селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, козметика и др.

При наличието на интерес за участие в Международното изложение за вносни стоки, може да се свързвате с БТПП на e-mail: m.markova@bcci.bg.

 

 

 


31.05.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад