Назад

Младежката арбитражна общност изрази благодарност към БТПП

За домакинството на семинара "Роудшоу на Нюйоркската конвенция"




 

Представителите на Young Bulgarian Arbitration Practitioners (YBAP) - адвокат Велислава Христова и адвокат Станислав Черкезов връчиха наградите си на домакините на мероприятието „РОУДШОУ на Нюйоркската конвенция“ Българската търговско-промишлена палата  в лицето на председателя Цветан Симеонов и Арбитражния съд при БТПП в лицето на председателя Благовест Пунев и заместник-председателя Александър Кацарски, който беше един от лекторите на събитието.

Семинарът, на който официално беше представен преводът на Ръководството на Международния съвет за търговски арбитраж за тълкуване на Нюйоркската конвенция от 1958 г., мина при голям интерес от страна на съдии, адвокати, студенти и млади практикуващи юристи.

Организаторите на семинара, които са и автори на българския превод на „Ръководството на Международния съвет за търговски арбитраж за тълкуване на Нюйоркската конвенция от 1958 г.“, изказаха благодарност за съдействието на БТПП в организирането и провеждането на събитието.

Цветан Симеонов потвърди готовността на Палатата да съдейства и занапред в организирането на бъдещи  събития като семинара и пожела успех на адв. Христова и адв. Черкезов в развитието на дейността им.

Благовест Пунев изказа благодарност към организаторите на събитието за полезната инициатива, която популяризира арбитражния способ за разрешаване на възникнали спорове. Пунев посочи, че Арбитражният съд при БТПП винаги ще подкрепя и участва в подобни арбитражни мероприятия.

 


13.10.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад