Назад

ПРЕДСТОЯЩО Регионален форум GS1 в Европа 2022

На вниманието на производителите на текстил и облекла


Европейският съюз си постави за цел да стане първата декарбонизирана зона в света до 2050 г. чрез възприемането на нов бизнес модел за кръгова икономика и установяване на по-екологично законодателство и нови политики.

Това включва прехода от линейни към кръгови вериги за доставки, разработването на новата стратегия на ЕС за данните, новата промишлена стратегия и овластяването на зеленото потребление.

В този контекст важно средство за постигане на целите на ЕС за кръгова икономика е цифровият паспорт на продукта, който ще стане задължителен за всички категории продукти с изключение на храни, фуражи и лекарства.

Първи ще трябва да бъдат снабдени с цифрови паспорти текстилните изделия и облеклата, считано от 2024 г.

Цифровите продуктови паспорти са една от основните теми на предстоящия Регионален форум GS1 в Европа 2022, който ще се проведе от 17 до 20 октомври в Амстердам, Нидерландия, с домакин GS1 Нидерландия. Тематична сесия е предвидена още през първия ден, 17 октомври, понеделник от 13:00 до 14:00 CET. Заедно с представители на индустрията, регулатори и заинтересовани лица ще научите, какво представлява цифровия продуктов паспорт, какво прави организацията GS1 и как паспортът ще повлияе в работата ви, но така и на всеки един от нас отделно като потребители.

Пленарна сесия на тема Кръгова икономика и предизвикателствата „R“ в смисъла на: Reduce, Reject, Reuse, Recycle, Repair, Refurbish, Repurpose е предвидена като първа за деня, 09:00 - 10:00 CET, през втория ден на форума, 18 октомври, вторник. Присъединете се, за да научите повече за предизвикателствата R и как стандартите GS1 отговарят на тези предизвикателства!

В дните 17 и 18 октомври събитието е отворено за регистрация и участие на компаниите-членове на общността GS1, в частност за нашата страна - на GS1 България. Формата за регистрация и подробности за програмата може да намерите на https://www.gs1ineuropeforum.eu. Часовете на сесиите са в  Central European Time (CET), а работен език е английски. Събитието е хибридно и регистрираните участници могат да се включат както онлайн така и на място.

Регистрирайте се за участие! Не пропускайте тази възможност!

Сесиите са безплатни за всички регистрирани участници - онлайн или участващи на място. От посочените в програмата може да изберете само тези сесии, които наистина представляват интерес за Вас. Разходите за пътни и настаняване при участие на място се поемат от самите участници.

За повече информация оставаме на разположение на тел. 02/8117 611 / 567 / 433


05.08.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад