Назад

TTЛ ЕООД представи дейността си в БТПП

Бяха обсъдени възможности за сътрудничество в различни съвместни инициативи в областта на железопътния и интермодален транспорт в България.


 

В БТПП се проведе среща на председателя на Палатата Цветан Симеонов с  Любен Тенев,  управител и собственик на ТТЛ (Транспортни технологии и логистика) ЕООД.

На срещата присъства и Людмил Иванов, представител на Асоциация по сигнализация RASTIA. 

Любен Тенев представи дейността и проектите на ръководената от него фирма. ТТЛ ЕООД е създадена през  2001г., като в началото основната дейност е била железопътната спедиция, предимно с нефтопродукти. С добавянето и на други услуги във фирменото портфолио става представител на европейски и американски фирми за отдаване на вагони под наем. Има лиценз за частен жп превозвач.

От няколко години фирмата изгражда и развива интермодален терминал в непосредствена близост до гара „Илиянци“, София.  Този проект представлява интерес с това, че е единственото „сухо“ пристанище в България, което си партнира основно с пристанището в Солун. Ежедневно пристигащите в пристанище Солун контейнери се товарят на блок-влакове и в същия ден пристигат във фирмения интермодален терминал, откъдето клиентите ги вземат с камиони. Съответно същите операции се осъществяват и при износ на контейнеризирани стоки  през пристанището. Понастоящем интерес към проекта проявяват както всички балкански фирми, така и компании от Румъния, Молдова и Украйна поради водения на нейна територия военен конфликт.   

На срещата бяха обсъдени възможности за сътрудничество в различни съвместни инициативи в областта на железопътния и интермодален транспорт в България.

Бе отделено внимание на трудностите по ГКПП, основно при Капикуле и по маршрута Дунав Мост 1 - Горна Оряховица. Бяха разгледани възможности за увеличаване на капацитета на железопътната линия от Солун до София и др.

Бе потвърдена готовността за продължаване на  сътрудничеството в дългосрочен план.

По-подробно представяне на фирмата може да видите на  сайта  www.logistika.bg


03.08.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад