Назад

Предприемачи от Европа търсят сътрудничество и обмен на опит по програма Еразъм





Програмата „Еразъм за млади предприемачи” дава възможност на нови предприемачи да се учат от опитни ръководители на компании в други държави.

Обмен може да се осъществи в: страните-членки на ЕС, Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Сърбия, Исландия, Турция, Великобритания, Украйна и Косово.

Програмата позволява и на опитни предприемачи от България да приемат чужденец – млад предприемач и да работят съвместно с него до 6 месеца. Ползите са двустранни: споделяне на знания и опит, разширяване към нови пазари, генериране на нови идеи и финансова подкрепа за младия предприемач.

Българската търговско-промишлена палата е посредническа организация по програмата и оказва пълно съдействие за кандидатстване, провеждане и отчитане на обмена. 

Вижте актуални предложения за партньорства:


Опитен предприемач от Германия Михаел Гюнтер

Михаел има компания за производство на био сладолед в централна Германия, нископланинския регион Рьон. Производството на сладолед следва местни занаятчийски традиции, като се използват 100% натурални съставки. Продукцията на компанията на Михаел е сезонна, за това през студените месеци тя се разнообрязява със сладкиши и печива.

Като предприемач домакин в програма Еразъм за млади предприемачи той е готов да сподели своята страст – устойчиви и регионални продукти от хранително-вкусовата промишленост. Желае да предаде вдъхновението си на млади и мотивирани предприемачи. Подходящият партньор на Михаел трябва да има интереси в производството на био храни, които се реализират на регионален принцип. Опит с работа с шоколад и/или сладолед ще бъде приет като преимущество. Германският предприемач търси партньор, който също така, има опит в социалните медии и устойчивия маркетинг.

Опитен предприемач Кармело Галеано от Италия

Кармело има зад гърба си 4 години работа за програмата Еразъм за млади предприемачи като координатор. След това той преминава от другата страна – като предприемач и се занимава с европейски проекти и програми. В тази област той разработва проектни идеи с широк географски и културен аспект. Той е готов да сподели опита си, положителен и отрицателен в областите – социално включване, полово равенство, иновации и дигитализация, предприемачество и стартъпи, устойчивост – обучение и образование, комуникация  и др.

Кармело очаква да си партнира с млад предприемач, ръководещ МСП или НПО. Той трябва да е гъвкав, любознателен и да проявява емпатия. Предишен опит в областта на европейските проекти е препоръчителен, но не задължителен.

Ако проявявате интерес за обмен на опит и идеи с някой от посочените предприемачи, не се колебайте да се свържете с БТПП. Кандидатствайте на сайта на програмата: www.erasmus-entrepreneurs.eu .

Допълнителна информация за млад предприемач

Допълнителна информация за опитен предприемач

При интерес за участие по програмата, допълнителни въпроси или още предложения за обмен, свържете се с:
Българска търговско-промишлена палата
Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“
Габриела Димитрова, тел.: 02 8117 489, е-мейл: interdpt@bcci.bg
Мирослава Маркова, тел.: 02 8117 494, е-мейл: m.markova@bcci.bg

 

 

 


27.07.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад