Назад

Информация за над 200 милиона продукта е качена в GS1 Registry Platform



Глобалната платформа с регистри GS1 Registry Platform продължава да расте – фирмите, доставчиците на услуги и правителствата могат да използват Verified by GS1, за да проверят идентичността на над 200 милиона продукта.

Независимо дали във физическия свят или в дигиталния свят на електронната търговия, основополагащо е да се гарантира уникалната идентификация на продуктите, така че данните за тези продукти да могат да се споделят безпроблемно. Глобалният номер на търговската единица GS1 (GTIN) – известен също като цифрите под баркода в етикета на продуктите – играе ключова роля в цифровата трансформация на индустрията, като свързва продуктите с точни данни.

GS1 има удоволствието да информира, че собственици на марки и производители са качили успешно информация за над 200 милиона продукти в GS1 Registry Platform, поставяйки основа за целите на индустрията да има глобален регистър на всички GTIN номера с най-високо ниво на качество и пълнота. Когато всички физически продукти имат уникална идентификация, продуктите могат да бъдат представени както в цифровия свят, така и във физическия свят (магазини, домове и т.н.) – с множество ползи за индустрията като опростени списъци, съкратено време до търговската мрежа, повече прозрачност за потребителите и ограничаване на фалшификатите.

Използвайте Verified by GS1 за да проверите лесно идентичността на продукта.

Verified by GS1 позволява на търговци на дребно, платформи за електронна търговия, доставчици на решения и други да проверяват идентичността на продукта в глобален, достоверен източник на данни. Над 200 милиона GTIN записа вече могат да бъдат намерени, за да се отговори на въпроса: „Това ли е действително продуктът, който възнамерявам да купя“.

GS1 България дава своя принос в глобалното решение Verified by GS1, чрез продуктовия каталог БГ Баркод. Всички производители и притежатели на търговски марки от различни сектори, които активно въвеждат информация за своите продукти в БГ Баркод получават видимост на продукта в цял свят и увеличаване на доверието на потребителите към продукта/ марката.

БГ баркод е разработен по стандарт на GS1 за надежден източник на данни и съобразен с изискванията на Регламант 1169 на ЕС. Той позволява въвеждане и съхраняване на структурирани и надеждни продуктови данни за стоки, които са маркирани с баркод, започващ с 380, и са въведени директно от производителите и собствениците на търговски марки.

Ако искате да станете част от Verified by GS1 и БГ баркод или желаете да получите повече информация, не се колебайте да се свържете с GS1 България на тел: 02/8117439, 611, 603 и на ел. поща: bgbarcode@gs1bg.org

 


19.07.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад