Назад

В БТПП се проведоха двустранни делови срещи с италиански компании

Събитието се състоя с партньорството на СТИВ-Милано






Като част от успешното партньорство между Българската търговско-промишена палата и  Службата по търговско-икономически въпроси  на България в Милано, ръководена от Андрияна Колева, вчера в сградата на Палатата  в София се проведоха срещи между български и италиански компании.

Делегацията от Италия, подготвена от Асоциация на малки и средни предприятия от Сицилия, включваше фирми от различни сектори: информационни технологии,  енергетика, лека промишленост, хранително-вкусова промишленост, фармацевтична промишленост.

Българската търговско-промишлена палата поддържа отлично партньорство с много сродни организации в Италия, сподели председателят на БТПП Цветан Симеонов в началото на срещата. То е основна предпоставка за активното сътрудничество между компаниите от двете страни. Симеонов направи обзор на икономическата ситуация в страната, като изтъкна , че се очаква запазване на ниските данъчни ставки, по-висока инфлация /до 12%/, ръст на износа и отлично представяне на редица икономически сектори въпреки световната криза.

Андрияна Колева благодари за доброто партньорство с БТПП и подчерта, че настоящото посещение е в продължение на визита на българския посланик Тодор Стоянов в Сицилия през май тази година. Фокусът на посещението тогава е бил насочен към нефтената и газовата промишленост, туризъм, енергетика, военна индустрия и др.

Партньорите от Италия представиха своята дейност и проведоха делови срещи с български компании с близки интереси.

При желание за установяване на последващ контакт с италианските компании можете да се свържете с БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на e-mail: interdpt@bcci.bg.

Кратко видео от събитието може да проследите на следния линк  https://www.bcci.bg/videos/view/991


26.07.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад