Назад

В памет на Шиндзо Абе









Новината за внезапната кончина на бившия премиер на Япония, Шиндзо Абе ни остави в истински шок и дълбока тъга. Категорично осъждаме подобно зверско посегателство върху демокрацията и човешкия живот.
Поднасяме най-искрените си съболезнования на семейството и близките на г-н Абе.
Бихме искали да благодарим на българското правителство и на българския народ за съболезнованията и милите думи на съпричастност—се казва в текста публикуван от Посолството на Япония в България.
 
В съобщение на БТПП се припомня, че БТПП поддържа отлични отношения с партньори от Япония. Има споразумение с Японската асоциация за търговия от 1955 г. ( тогава СОТОБО ), понастоящем РОТОБО - Японска асоциация за търговия за Русия и Югоизточна Европа, което предшества установяването на дипломатически отношения между двете страни.
 
От 1987 г. поддържа партньорски отношения с работодателската организация КЕЙДАНРЕН – федерация на бизнесa в Япония, а през  1994г. е подписано споразумение за сътрудничество  с Японската търговско-промишлена палата.
 
Чрез Българо–японския икономически съвет, който действа при Палатата, и със съдействието на японски институции, огромен брой представители на българските работодатели са преминали през обучения в японски предприятия, усвоявайки японския опит в мениджмънта.
 
На 24 януари 2011 г. по време на посещението на премиера на Република България Бойко Борисов в Япония, председателят на БТПП Цветан Симеонов подписа споразумение с Японската Асоциация за търговски арбитраж (ЯАТА).
 

09.07.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад