Назад

Разширяване на икономическото партньорство с Етиопия

Бе представен търговско-инвестиционният профил на африканската страна
 

Председателят на БТПП се срещна с новоназначения посланик на Федерална демократична република Етиопия, акредитиран от Анкара за България Н.Пр. Адем Мохамед Махмуд. В срещата взеха участие и Йоханес Тесема, съветник в Посолството на Етиопия в Турция и инж. Сейфе Бекеле У Арегай, почетен консул на Етиопия в нашата страна.

Тема на разговора бяха възможностите за разширяване на икономическото партньорство, основано на традиционно добрите отношения между България и Етиопия. Посланик Адем Мохамед се запозна с работата на Българската търговско-промишлена палата и с контактите й с партньорски организации от Африка.  Той отбеляза, че има потенциал за сътрудничество в следните сектори: строителство, минно дело, телекомуникации, хранително-вкусова промишленост, възобновяема енергия, лека промишленост и др. Етиопия произвежда и предлага кафе, сусам, цветя, подправки и много други суровини и стоки.

Цветан Симеонов потвърди готовността на БТПП да съдейства за свързване на компаниите от двете страни. Сътрудничество в това отношение осъществява и почетният консул инж. Сейфе Арегай, с когото вече бе проведена среща през месец април т.г.

При интерес за установяване на контакти с партньори от Етиопия, българските компании могат да се свържат с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 

 


16.05.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад