Назад

Предстоят интересни българо-турски делови инициативи

На 10 май от 15.00 часа в сградата на БТПП ще се проведат двустранни срещи с турски компании




 

Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна със Синем Таштан, търговски съветник  към Посолството на Турция в София. В срещата участва и Емрах Сазак, изпълнителен директор на Българско-турската търговско-индустриална камара.

По време на разговора бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи между търговския отдел на Посолството на Турция в София и БТПП. На 10 май в 15.00ч. в сградата на БТПП, ет.1, зала А предстои да се проведат двустранни срещи с представители на индустриална зона - Ostim Industrial Area, гр. Анкара, Турция (https://www.ostimyatirim.com.tr/).

Заинтересованите фирми и организации могат да заяват желание за участие в Дирекция " Международно сътрудничество и международни организации" при БТПП на имейл: irelations@bcci.bg.

Турските компании са от следните браншове и производства:

  • Производство на машини за тестване на автомобили (динометър, машина за тестване на спирачките, машина за тестване на окачването, машина за приплъзване и др.) , софтуер за система за проверка на автомобили.
  • производител в областта на топлинните устройства и болтови модулни резервоари за съхранение на вода
  • метална обработка с ръчни стругове и вертикални обработващи центрове. Части за отбранителната индустрия, бетонови заводи и външни асансьори.
  • конвейерно производство и стоманени лентови вериги, вериги за скрепер.
  • проекти и дейности в отбранителната индустрия на високотехнологични компании
  • производство на каучук
  • индустриални решения основно за мебелната промишленост                                                                                                                                                                                                                                                                                             

На срещата бе констатирано, че в тези сложни за световната икономика времена българските компании получават една добра възможност да си осигурят на изгодни цени материали и консумативи от турски потенциални партньори, опериращи в гореспоменатата индустриална зона - Ostim Industrial Area.

До края на настоящата година търговският отдел към Посолството на Турция предстои да организира в страната допълнителни бизнес събития, ориентирани към транспортно оборудване, зелена енергия, туризъм, ИТ, умни градове и др. За повече информация – имейл: sofya@ticaret.gov.tr и тел: 0035929581202.

 

 


29.04.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад