Назад

БТПП участва в Общо събрание на Асоциацията на световните търговски центрове

Богата делова програма и провеждане на двустранни срещи чрез безплатна платформа, управлявана от изкуствен интелект






Джон Дру, председател на Борда на директорите

Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, участва в откриването на 52-то Общо събрание на Асоциацията на световните търговски центрове (АСТЦ), което тази година протича под надслов „Проучване на нови хоризонти“. Събитието се провежда във виртуален формат в периода 18 - 22 април 2022 г. и включва редица съпътстващи мероприятия. БТПП е асоцииран член на АСТЦ.

Общото събрание бе официално открито от Джон Дру, председател на Борда на директорите на АСТЦ, който акцентира върху последствията от ковид пандемията и военния конфликт в Украйна. Дру припомни, че в своята 50-годишна история АСТЦ работи за установяване на мир чрез търговия и промотиране на добрите търговски практики. Направен бе обзор на работата на Асоциацията през последната година, отбелязвайки дейността на различните комитети, сътрудничеството на АСТЦ с ООН, СТО и редица международни организации, разработените платформи за двустранни срещи, дигиталната платформа Global Trade Helpdesk, както и подкаста “Trade wins“.

Програмата на събитието продължава с представяне на  бизнес възможностите в Африка. Представители на Африканската банка за развитие, Африканската континентална зона за свободна търговия (AfCFTA) и членове на АСТЦ ще поставят акцент върху възможностите за бизнес и инвестиции в Африка.

Поредицата от събития включва и провеждането на двустранни срещи чрез безплатна платформа, управлявана от изкуствен интелект. Регистрирани за участие са представители на бизнеса и институции от над 90 държави в областите: селско стопанство, автоматизация и автомобилостроене, строителство и инженеринг, енергийни и възобновяеми източници, финтех, корпоративен софтуер, ИТ, храни и напитки, метали и минно дело, фармация, здравеопазване, медицински изделия, недвижими имоти, отдаване под наем, лизинг, продажби, туризъм и хотелиерство, транспорт, логистика, телекомуникации.

Актуална програма на онлайн събитията: ТУК

За регистрация и допълнителна информация посетете сайта на АСТЦ. Фирмите, които имат желание за участие в двустранните срещи, следва да се регистрират като B2B delegate и да изберат членство в WTC Sofia AF. При затруднение с регистрацията, може да се свързвате с БТПП, e-mail: m.markova@bcci.bg

 


20.04.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад