Назад

Нови възможности за разширяване на партньорството с виетнамски компании

Предстоят нови съвместни инициативи за насърчаване на двустранните икономически връзки
 

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов проведе работна среща с  Фам Туан Хуин, втори секретар по търговски въпроси към Посолството на Социалистическа република Виетнам в България.

Основна тема на разговора бяха предстоящи съвместни инициативи, чиято цел е насърчаване на двустранните икономически връзки. Г-н Фам информира, че предстои изложение на виетнамски стоки в София, както и посещение на бизнес делегация от азиатската страна.

Симеонов сподели интересите на българските компании за разширяване на бизнес контактите им в чужбина и по-специално в държави от далечния Изток. Съгласно скорошно проучване на БТПП предприемачите от България са силно заинтересовани към сътрудничество в сферата на: машини и оборудване - 37%, храни и напитки -27%, текстил и облекло – 25%, електрониката – 23% и продукти на енергетиката и химическата промишленост – 21%. Българският бизнес също така има интерес и към партньорство с компании в областта на строителство, услугите, транспорт и логистика, търговия на дребно и металургия.

Участниците в срещата се договориха да поддържат активна комуникация за подготовка на предстоящите събития. При интерес за участие, можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 

 


26.04.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад