Назад

В БТПП се проведе среща с представител на Посолството на Гана

Бе представен търговско-инвестиционният профил на африканската страна


 

Патрик Осеи Бонсу, министър-съветник по търговските въпроси към Посолството на Република Гана в София, разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В срещата участваха Мая Милчева Василева, почетен консул на Република Гана и Кофе Бабоне, предприемач, певец и актьор.

Бонсу представи програмата “Industrial transition agenda”, подкрепена от правителството на Гана, насочена към ускорена индустриализация на страната с изграждане на нови промишлени зони в цялата страна. Гостът изтъкна, че има заявен интерес от страна на ганайски компании за бъдещо сътрудничество с предприемачи от България в сферите на фармация, строителство, текстил, желязо, алуминий и автомобилостроене. Страната изнася с  високо качество какао, ананас, кашу, чия, портокали, манго, лют пипер и др. продукти.

На срещата бе договорено БТПП съвместно с екипа на посолството да организира онлайн семинар за запознаване с възможностите за правене на бизнес с Гана, като  периодът предстои да бъде уточнен допълнително.

В края на срещата съветникът връчи информационни материали относно възможностите за инвестиции в Гана.      

При желание за бизнес сътрудничество с Гана заинтересованите компании биха могли да заявят своя предварителен интерес и да потърсят съдействие от Дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на тел. 02/8117421 и имейл: irelations@bcci.bg.

 

 


18.04.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад