Назад

Изложба на тема "Приятели на българските съкровища" е открита в БТПП







 

Вчера във фойето на  сградата на БТПП бе открита изложба на тема „Приятели на българските съкровища“, съвместна инициатива на Българската търговско-промишлена палата  и Националния научен експедиционен клуб "ЮНЕСКО".

Изложбата от фотографии на млади български творци – студенти в научни експедиции  отговаря изцяло на дейността и целите на ННЕК-ЮНЕСКО за опазването и популяризирането на националното културно-историческо и природно наследство.

На откриването присъстваха председателят на Палатата Цветан Симеонов, Кристиян Калчев – председател на ННЕК-ЮНЕСКО, д-р Людмил Иванов – председател на Съвета на браншовите организации при БТПП, проф. Мариела Модева – заместник-министър на туризма, д-р Пламена Заячка – съветник в Министерството на туризма, двама преподаватели и експерти в областта доц. Петър Балабанов и доц. Тошо Спиридонов и други гости.

На събитието присъства и Бистра Стоименова, фотограф от ЮНЕСКО и автор на голяма част от представените снимки в изложбата.

В приветствената си реч Цветан Симеонов подчерта, че Палатата в своята дейност винаги е подкрепяла развитието на младите хора в България, както в областта на бизнеса, така и в научната и културната сфера. Като пожела успех на изложбата, Симеонов изрази готовността на БТПП за бъдещо сътрудничество за реализацията на подобни инициативи. 

Изложбата ще продължи до 25 февруари, като очакванията са да предизвика интерес и да намери добър отзвук в обществото.

По-детайлна информация за изложбата може да получите от следния линк  https://www.youtube.com/watch?v=Vt5WLfCpSQ4


09.02.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад