Назад

БТПП разширява партньорството си с Пакистан

Предстои посещение на пакистанска бизнес делегация и двустранен бизнес форум




 

Н.Пр. Мариам Мадиха Афтаб, посланик на Пакистан в България, и заместник ръководителят на мисията Омер Манзоор Малик се срещнаха с Цветан Симеонов, председател на БТПП.

По време на разговора посланик Афтаб информира за предстоящо посещение на пакистанска бизнес делегация в София през втората половина на месец март тази година.

По предварителна информация съставът на делегацията ще включва представители на Пакистано – българския бизнес съвет, като се предвижда и провеждане на двустранен бизнес форум във хибриден формат.

БТПП допълнително ще информира заинтересованите за участие български компании и предварително заявилите интерес за сформиране на Българо – пакистански бизнес съвет.     

По информация на Министерство на икономиката е идентифициран потенциал за разширяване на българския износ за огромния пакистански пазар на храни, като българско кисело мляко, слънчогледово олио, консервирани плодове и зеленчуци, зърнени храни, както и продукти на машиностроенето и по-конкретно машини за хранително-вкусовата промишленост и селскостопанска техника, медикаменти и субстанции.

 


03.02.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад