Назад

БТПП участва в Европейската регионална среща на световните търговски центрове





Робин ван Пуиенброек, изп. директор бизнес развитие на АСТЦ

БТПП, като асоцииран член на Асоциацията на световните търговски центрове /АСТЦ/, бе поканена да участва в Европейската регионална среща на световните търговски центрове. Председателят на Палатата Цветан Симеонов и експерти се включиха в събитието, заедно с над 50 представители на световни търговски центрове в Европа.

Робин ван Пуиенброек, изпълнителен директор бизнес развитие на АСТЦ, направи кратък обзор на дейността на Асоциацията. Представена бе информация за предстоящи срещи и Общо събрание на АСТЦ, което ще се проведе през април тази година. Акцент бе поставен и върху инициативата „Мир чрез търговия - студентско състезание на АСТЦ, което се провежда за трета поредна година с цел да идентифицира и вдъхнови следващото поколение предприемачески лидери. Срокът за участие в състезанието е удължен до 30 юни 2022г.

В рамките на срещата бе обсъдено и предстоящото поредно отбелязване на Световния ден на търговските центрове на 12 юни. Датата е определена в сътрудничество с Организацията на обединените нации, като знак на признание към жертвите от атентата срещу Световния търговски център на 11 септември 2001г. и като инициатива за популяризиране ролята на световните търговски центрове в подкрепата на международната търговия. На този ден членовете на АСТЦ имат възможност да покажат своите постижения и дейности (работни срещи, семинари, търговски награди и др.). Обмислят се и регионални инициативи на европейско ниво.

Срещата завърши с представяне на резултати от проучване относно бъдещето на пазара на недвижимите имоти и влиянието на ковид пандемията.

 


01.02.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад