Назад

БТПП бе партньор на Бизнес конференцията "Refresh на бизнеса"

Бе представена системата от инструменти на ТОС за печеливши стратегии








 

На 25.01.2022г. в хотел „Hyatt Regency Sofia“ от 13 до 18 часа Cantarelli Бизнес Клуб проведе бизнес конференция на тема „Refresh на бизнеса“, на коята присъстваха над 150 представители на бизнес общността, медии, предприемачи, представители на модния и рекламен бранш, както и много други заинтересовани фирми и организации.

Събитието бе открито от председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, който приветства участниците и изрази задоволство от големия интерес към него. Подобно крупно събитие отдавна не бе организирано в последните две години поради епидемичната обстановка в страната ни. Председателят на Палатата изтъкна ролята на Палатата в подкрепа на предприемачеството и бизнеса, както и различните услуги и дейности за подобряване на бизнес средата в България.

Целта на конференцията бе да се представи системата от инструменти на ТОС /Теория на ограниченията/, подходяща за предприемачи и мениджъри от всички нива и видове индустрии. Събитието бе с подчертано практическа насоченост в условия на кризи и други предизвикателства пред бизнеса.

Мартин Йорданов, управител и стратегически консултант на Cantarelli, представи Теорията на ограниченията като модерна цялостна система за диагностика на компанията и откриване на ограниченията, които пречат за бързия растеж и създаване на печеливши стратегии.

Бе разгледан конкретен пример с компания, която има оборот 30 млн и печалба 3 млн., като бе демонстрирано как чрез инструментите на ТОС фирмата може да постигне следните резултати:

  • Значително повишаване на печалбата без инвестиции, без рискове и за кратко време;
  • Запазване на съществуващите клиенти, въпреки агресивните конкуренти;
  • Създаване на нови пазари въпреки намаленото търсене;
  • По-ефективна организация на своята дейност

На конференцията бе разгледан казус със създаване на уникална оферта, продукт или услуга, с която да се превъзхожда конкуренцията, оферта, от която клиентът е възхитен, а конкуренцията не може да прекопира.

Конференцията прерастна в оживена дискусия, в която участниците  споделиха полезни практики и опит в предприемачеството в областта на хлебопроизводството, строителството, инвестициите, образованието  и др.

В края на събитието на БТПП и Съвета за инвестиции към Палатата бе връчен плакет за бизнес, насочен към хармония с обществото.

По-детайлно може да се запознаете с програмата и целите на конференцията на следния линк: https://cantarellituscanlifestyle.eu/toc-business-club-conference/

 

 


26.01.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад