Назад

БТПП бе домакин на презентация на туризма на Република Аржентина

С участието на над 70 представители на туристическия бранш от България и Аржентина








Българската търговско-промишлена палата бе домакин на презентация на туристическите възможности, предлагани от Република Аржентина. Събитието се организира съвместно със Съвета по предприемачество и стартъп към БТПП, Сдружение "Здраве-Екология-Туризъм" и Посолството на Аржентина в София. В онлайн представянето взеха участие  над 70 представители на български и аржентнски фирми и институции.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов откри официално събитието, като сподели, че в момента България се намира в пика на петата вълна от Ковид пандемията, но Палатата не спира да работи и да подкрепя секторите, които са най-силно засегнати от кризата. „Най-тъмна е нощта преди изгрев“- каза още той и акцентира върху необходимостта от своевременно предприемане на мерки и действия с цел подготовка на бизнеса при отварянето на икономиката и туризма в световен мащаб.

Н.Пр. Алфредо Атанасоф, посланик на Аржентина в София, поздрави участниците в събитието и направи кратък обзор на географското положение, климат, население и култура на Аржентина. Той акцентира и върху факта, че в Аржентина има над 100 хил. души с български произход. Представена бе и обширна презентция на различните региони в Аржентина, забележителности, видове туризъм, спорт и гастрономия.

Димитър Балтов, заместник-председател на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение „Бъдеще за туризма“ акцентира върху важността на туризма, като свързващо звено между различните народи и култури. Той сподели, че секторът е силно засегнат от Ковид пандемията, но увери, че СТТА „Обединение „Бъдеще за туризма“ работи усилено за намирането на нови възможности за развитие. Той представи накратко туристическите възможности на България, като информира участниците че предстои второ онлайн-събитие, на което аржентинските туроператори ще бъдат запознати с България. Събитието ще се проведе на 17 февруари 2022 от 15.00ч.

Гена Събева, член на Изпълнителния съвет на БТПП и съпредседател на Съвета по предприемачество и стартъп към БТПП информира, че в периода 19 март – 4 април 2022 делегация от жени-предприемачи ще посети Аржентина.

БТПП ще информира допълнително за предстоящите инициаитви и събития с партньори от Аржентина.

Презентации на различните региони в Аржентина, забележителности, видове туризъм, спорт и гастрономия  ТУК

 

 


28.01.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад