Назад

Дискусия „Създават ли университетите възможности за развитие на женско предприемачество в България?“



На 19 януари, сряда, от 15 часа в Зала „А“ на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) ще се проведе кръгла маса-дискусия на тема „Създават ли университетите възможности за развитие на женско предприемачество в България?“, организирана от Бизнес лейди клуб „Женско предприемачество“ и „Предприемачи БГ“, в партньорство със „Съвет по предприемачество и стартъп“ към БТПП, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), Столична община.

Събитието има за цел да подпомогне обединяването на бизнеса и образованието, събирайки представители на водещи институции, университетите и професионалните среди. Форумът ще бъде открит от г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП, и от г-жа Гена Събева, член на ИС на БТПП и съпредседател на „Съвет по предприемачество и стартъп“ към БТПП. Модератор на дискусията по време на кръглата маса ще бъде Виктория Стоянова, съпредседател на „Съвет по предприемачество и стартъп“ към БТПП, предприемач с над 20-годишна бизнес кариера.

Очаква се във форума да се включат представители на Министерството на образованието и науката в лицето на министър акад. Николай Денков, ректори на икономически университети, представители на синдикатите в образованието, представители на бизнеса и предприемачеството от различни сектори.

На кръглата маса ще бъдат коментирани начините за развитие на дуалното образование и ефективността на образованието по предприемачество в средните и висши училища.

В рамките на форума е предвидено представяне на бизнес играта „Ти водиш“ – обучение чрез преживяване, от Радослав Благоев. По време на събитието участниците ще имат възможност да обменят контакти и идеи и в неформална обстановка.

За събитието изисква предварителна регистрация.

записване на адрес : https://forms.gle/UyZdscVH7GKXZosW8

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, уточняват организаторите.


17.01.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад