Назад

Съветът по кръгова икономика продължава представянето на български иновативни продукти

На 3 ноември от 14:00 ч. - онлайн представяне на биоразградима чаша за топли и студени напитки на Къпфи ООД








Къпфи ООД получава награда за иновация, 2019г., Линц, Австрия

 

Създаденият към БТПП Съвет „Кръговата икономика – зелената алтернатива за България“ (КИЗА-БГ) продължава със стартиралата инициатива за представяне на иновативни технологични решения  и продукти на  български фирми, свързани с прилагане на кръгови бизнес модели  при различни производствени отрасли. 

Следващата компания, която ще бъде представена в рамките на инициативата, е Къпфи ООД. Фирмата произвежда биоразградима чаша за топли и студени напитки, която представлява устойчива и вкусна алтернатива на пластмасовите и хартиени еквиваленти. Със своя иновативен продукт, компанията се стреми да намали огромното количество отпадъци от чаши за еднократна употреба, които се генерират ежедневно.

Чашата е създадена от изцяло натурални съставки, по напълно екологичен процес, което я прави подходяща част от здравословната и балансирана диета. Благодарение на своите предимства продуктът е предпочитан избор от все повече клиенти в хотели, ресторанти, търговски вериги, офиси и домакинства.

Компанията се развива успешно на българския и международните пазари и е отличена с редица международни признания. В рамките на проекта за кръгова икономика MOVECO, реализиран с участието на БТПП, фирмата стана победител в категорията „Продукт на годината – малко предприятие“ на Наградите за иновация, проведени през 2019 г. в гр. Линц, Австрия. Повече информация може да бъде открита в краткия профил на фирмата тук.

Онлайн представянето на Къпфи ООД ще се състои на 3 ноември 2021 г., сряда, от 14:00 ч. и ще бъде с продължителност от 40 минути. Участието в представянето е безплатно, като след потвърждение ще Ви бъде изпратен код за достъп до онлайн срещата. Моля, да потвърдите Вашето участие в срок до 1 ноември, като попълните регистрационния формуляр и го изпратите на ел. поща: projects3@bcci.bg

Целта на КИЗА-БГ е да подпомогне българския бизнес за плавен преход към кръгова икономика чрез внедряване на иновативни бизнес модели, продукти и технологии, които да доведат до намаляване отпадъците при производството и тяхното вторично използване в съответствие с приоритетите на Зелената сделка за трансформиране на индустрията. В изпълнение на тази цел Съветът предвижда организиране на различни дейности и информационни събития, свързани с представяне на нови технологии или продукти, източници за финансиране на иновативни производствени решения, обучения, експертна помощ и др. Повече информация за Съвета можете да намерите на http://www.cega-bg.com/

 


28.10.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад